top of page

Foto: Studenterrådet ved KU

 Praktisk 

Godt at vide om studiestarten

Udover studiestartsugen som er planlagt at dine rusvejledere og institutter, er der andre arrangementer, som du bør deltage i.


Det første er Studenterrådets RUSarrangement i slut august, som er et introarrangement for alle nye studerende på Københavns Universitet. RUSarrangementet afholdes ude på Sønder Campus. Her kan du møde dine kommende medstuderende fra din egen uddannelse, samt nogle dine kommende vejledere. Læs mere på Studenterrådets facebook event, hvor du også kan deltage.

Det andet er Immatrikulationsfesten, som ligger også ligger i slut august. Her mødes alle førsteårsstuderende på Vor Frue Plads, hvor Rektor og dekanerne tager imod de nye. At give hånd til Rektor, skulle efter sigende bringe held på resten af ens universitetstid. Selvfølgelig tages der højde for covid-19 i disse tider. 
Læs mere om Immatrikulationsfesten på KU's Intranet under din studiestartsside
.

Selve studiestartsugen foregår den sidste uge af august og programmet for studiestartsugen finder du ud af, når du møder op. Men alt vi kan sige her er, at du kommer til at få noget fagligt og socialt ud af ugen. Du vil både bruge tid sammen med studerende fra din egen uddannelse, men vil også møde studerende fra andre lignende uddannelser. På Frederiksberg Campus har vi et fantastisk tværfagligt fællesskab, som både skaber gode rammer for det faglige og det sociale.

Som noget nyt i år grundet covid-19, bliver hytteturen afholdt i november. Der vil komme nærmere info senere hen, men du kan lige få et sneak peak her og booke datoerne fra 19.-21. november 2021. Det foregår i en hytte, men du kommer til at være meget udendørs, så du skal være forberedt på alt slags vejr.

Du bliver kørt til og fra hytten i bus, men pak praktisk, så du ikke skal slæbe på alt for meget.

Godt at vide efter Studiestarten

Nu er der ikke lang tid til du endelig begynder dine dage som universitetsstuderende, og det bliver en skøn tid. Dine rusvejledere har sørget for at der løbende er arrangementer for nye studerende, og disse dage kaldes for D-dage. Dem vil du høre mere om under studiestartsugen.

Derudover er der andre fede arrangementer i september såsom KU's Festival (fed festival på KU), Smediefesten (KU's absolut fedeste og ældste festival) og Nordisk Landskamp som er et socialt sportsevent for de fire nordiske landbrugsuniversiteter i hhv. Danmark, Sverige, Norge og Finland.

 

Læs mere om KU's Festival, Smediefesten og Nordisk Landskamp.

Der vil i løbet af året også være nice fester arrangeret af FN's festudvalg FNIS og Frederiksberg Campus' festudvalg AU. Derudover kan man hygge på den bedste Fredagsbar A-vej, som holder fredagsbar hver fredag og cafédage tirsdage og torsdage.

Denne side opdateres mindst 1 gang pr. år, når den nye introduktionsperiode nærmer sig. 

bottom of page